بیسیم مجاز چیست؟
بیسیم مجاز به کلیه بیسیمهایی که دارای مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی میباشند، بیسیم مجاز گفته میشود ، بالعکس به کلیه بیسیمهایی که فاقد مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی باشند، بیسیم غیر مجاز گفته میشود.
دستگاه بیسیم مجاز ( برد بلند – حرفه ای – VHF ) تنها با داشتن مجوز بهرهبردار، از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از شرکت های دارای پروانه عرضه خدمات تجهیزات رادیویی از سازمان تنظیم مقررات قابل تهیه و استفاده می باشد .
فرکانسهای VHF و HF از دسته فرکانسهای رادیویی با برد بلند هستند که در صورت اتصال به دکل ، آنتن ، سانترال ، دستگاه فرستنده مادر ( ریپیتر ) میتوانند در فاصله های زیاد انتشار یافته و پیام رادیویی را ارسال و دریافت نمایند.
فرکانس بیسیم مجاز :
فرکانس کاری دستگاه بیسیم مجاز ( بیسیم واکی تاکی مجاز ) در باند فرکانسی ( UHF ( 433 ~ 433.5 مگا هرتز و بیسیم مجاز حرفه ای ( با داشتن مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ) در باند فرکانسی ( VHF ( 136 – 174 مگا هرتز می باشد.
به امواج رادیویی UHF ، LF ، VLF و MF باند فرکانسی با برد کوتاه میگویند، قدرت این امواج به قدری است که بدون اتصال به دستگاه فرستنده مادر ( ریپیتر ) میتواند از میان دیوارها عبور کرده و پیام رادیویی را تا ۱۵۰۰ متر ارسال و دریافت نماید.
برد بیسیم مجاز :
شایان ذکر است، در اغلب بیسیمهای مجاز برد مفید تا ۱۵۰۰ متر ( بسته به شرایط محیطی متفاوت ) و برد اسمی دستگاههای کم توان تا ۲کیلومتر ( فضای باز ، بدون موانع و معارض ) میباشد.